Matkönyv megjelenítő

Ez az oldal olyan olyan elemeket tartalmaz, amelyekkel a matkönyvek friss változatának részeit lehet elérni az interneten keresztül, különböző formátumokban. Itt érhető el a (matkönyvekhez kapcsolódó) Programraktár is.

Az itt található tartalom fejlesztés alatt áll, hiányos vagy hibás részek is lehetnek, helyességéért senki nem vállal felelősséget.

A képletek megjelenítése

A HTML formátumú megjelenítő a képletek megjelenítésére a MathML szabványos matematikai leírónyelvet használja. Ha a webböngésző nem támogatja a MathML-t, azok automatikusan a MathJax segítségével jelennek meg, ami a legtöbb böngészőben külön beállítás nélkül működik.

Ha MathML-t szeretne használni: A MathML-t a Gecko alapú böngészők (Firefox, Seamonkey) támogatják, de valószínűleg le kell tölteni a szükséges betűtípusokat a http://www.mozilla.org/projects/mathml/fonts/ honlapon leírtak szerint. Az Internet Explorer nem támogatja a MathML-t, de letölthető a MathML-t megjelenítő MathPlayer plugin a http://www.dessci.com/en/products/mathplayer/ oldalról.

A JavaScript és a felbukkanó ablakok engedélyezése ajánlott.

Copyright

A matkönyv feladatgyűjtemények és tanári kézikönyvek szövege, és az irodalomjegyzék a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tulajdona.